Left Pokračovat v nakupování
Vaše objednávka

V košíku nemáte žádné zboží

Promotion
Read more
Když už mrkev nestačí.

Benefity nebo FKSP?


Máme pro vás tip jak ušetřit při nákupu nových brýlí.


Už jste si někdy lámali hlavu nad tím, za co utratit benefity, které dostáváte od svého zaměstnavatele? Máte příspěvek od FKSP a přemýšlíte, jestli se za něj dají pořídit třeba nové dioptrické brýle? V naší oční optice si můžete udělat radost a koupit si brýle za zaměstnanecké benefity nebo vám vystavíme fakturu k proplacení z FKSP.

Díky benefitům a FKSP si můžete zajít na vyšetření zraku, pořídit si dioptrické nebo sluneční brýle, také brýle proti digitální námaze, kontaktní čočky a brýlové doplňky pro péči a čištění. Rádi vám v tomhle článku poradíme, jak příspěvky využít.

Co znamená FKSP a jak ho využít v optice?

FKSP je zkratka pro Fond kulturních a sociálních potřeb. Zaměstnanci, kteří tenhle fond mají, ho mohou využívat na různé volnočasové aktivity, na pobyty a právě na dioptrické brýle, kontaktní čočky i speciální optické pomůcky. Proces jak dosáhnout v optice na příspěvek na brýle je velmi jednoduchý. Až si vyberete skvěle padnoucí dioptrické brýle, tak optikovi pouze předložíte informace od vašeho zaměstnavatele, jako je: Jméno organizace, IČO, adresa a vaše osobní údaje, které se zapíšou na fakturu. Fakturu vám v optice nachystáme a vy ji předáte vašemu zaměstnavateli. Jakmile dojde k proplacení z FKSP, ihned vás budeme z optiky informovat a vy si budete moci vaše nové dioptrické brýle vyzvednout. Jednoduché že?

Možná vám váš zaměstnavatel řekne, že můžete FKSP využít pouze v některých optikách. Konkrétně se jedná o ty, které jsou v Národním registru poskytovatelů zdravotních služeb. Naše oční optika v registru je, proto se k nám můžete kdykoliv zastavit. Rádi vám pomůžeme jednak s výběrem dioptrických brýlí, ale díky zkušenostem i s vyřízením příspěvku z FKSP.

Na co všechno mohu využít v optice FKSP? 

FKSP příspěvek můžete využít na nákup nových dioptrických brýlí včetně dioptrických brýlových čoček, kontaktních čoček a speciálních optických pomůcek. 

A co zaměstnanecké benefity?

Pokud od svého zaměstnavatele dostáváte jako bonus benefity, máte v optice spoustu možností, za co je utratit. Pojďme si je představit.

Vyšetření zraku

Benefity můžete využít na vyšetření vašeho zraku. Pečujte o své oči a choďte pravidelně na preventivní měření zraku alespoň 1x za 2-3 roky. Při vyšetření se dají odhalit nejen dioptrie, ale zejména i počáteční oční onemocnění. Optometrista úzce spolupracuje s očním lékařem, proto není nezbytné v případě měření dioptrií a pociťování astenopických potíží (bolesti hlavy, očí, únavy) ihned navštěvovat očního lékaře, ale vše můžete zkonzultovat s optometristou. U nás máte měření zraku za 300 Kč, aplikaci kontaktních čoček za 500 Kč. V případě, že si u nás pořídíte brýle, tak máte měření zraku zdarma. Objednat se můžete telefonicky nebo tady na odkazu.

Koupi nových dioptrických i slunečních brýlí

Využít benefitů na pořízení brýlí je nejjednodušší a nejlepší cesta. Buď si můžete koupit kompletní dioptrické brýle nebo pokud nosíte, klidně i brýle sluneční. Novinkou je, že si za benefity můžete pořídit i brýle proti digitální námaze, které vám pomůžou šetřit zrak při práci na počítači nebo pod zářivkami. Určitě se podívejte na naši nabídku dioptrických brýlí, slunečních brýlí i brýlí proti digitální námaze zde na e-shopu.

Koupi kontaktních čoček, roztoků, umělých slz

Pokud patříte mezi lidi, kteří spíše upřednostňují kontaktní čočky nebo jste příležitostný nositel čoček na sport, tak si je můžete zakoupit také pomocí benefitů. Veškeré doplňky ke kontaktním čočkám se na to vztahují.

Dalších brýlových doplňků

V neposlední řadě je tady i možnost zakoupení brýlových doplňků pomocí benefitů. Mezi brýlové doplňky patří pouzdra, řetízky a šňůrky na brýle, mikrovlákna, spreje na čištění atd.

Pokud si stále nevíte rady, jak FKSP nebo benefity uplatnit, tak se na nás neváhejte obrátit. Rádi vám se vším poradíme. Budeme se na vás těšit :)